ENG

 

Buscar

 

contacto

Contactar con el IAC

La Galería Marc Domenech presenta a MAGDA BOLUMAR con "Papers. Anys 60 i 70"

Marc Domenech

Del 10 de octubre al 20 de diciembre de 2019

Inauguración: 10 de octubre a las 19:00

La Galeria Marc Domènech es complau a presentar per primera vegada una exposició de l’obra de Magda Bolumar Chertó (Caldes d’Estrac, 1936) en la que es mostren més d’una cinquantena de dibuixos realitzats durant les dècades dels anys 60 i 70.

Malgrat haver-se dedicat tota la vida a conrear una pràctica artística extraordinàriament visionària i d’un lirisme profund, delicat i molt variat, a Bolumar sempre se l’ha emmarcada en el context dels artistes informalistes dels anys seixanta. La seva obra, però, també ens descriu una artista especialment interessada en establir confluències entre elements orgànics i constructius desmarcant-se precisament d’aquells artistes de la seva època que trobaven en el gest, en la textura i en l’alteració física del camp pictòric el seu mode d’expressió.

L’estil de Magda Bolumar es caracteritza per la presència de formes que semblen evocar un món entre oníric i còsmic. Els seus dibuixos destaquen per l’ús de fines i rítmiques línies traçades sobre fons nebulosos de colors intensos. La seva intenció és establir, a partir d’entramats i estructures geomètriques que aporten ordre i equilibri, unes tensions compositives que arribin a evocar constel·lacions o ramificacions sorgides de la natura.